Gratis downloads - Little Sleepers


Little SleepersGratis downloads

Op deze pagina vind je mijn gratis downloads zoals het gratis e-book met 10 slaaptips, een beloningskaart om uit te printen en een overzicht van TOG-waardes. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe gratis downloads.

E-book met 10 slaaptips

gratis e-ebookDownload het e-book ’10 tips om de slaap van je kindje te verbeteren‘. Dit is wat iedere ouder wat mij betreft moet weten over slaap bij kinderen in de leeftijd van 0 – 5 jaar.

Downloaden

 

Beloningskaart

Voor kindjes vanaf 2.5 jaar is er een beloningskaart die ook vaak wordt gebruikt in persoonlijke trajecten. Met deze kaart kun je jouw kindje stimuleren om in zijn of haar eigen bed te blijven liggen. Bespreek overdag duidelijk de regels op een positieve manier (dus: rustig blijven liggen, oogjes dicht doen).

Als jouw kindje de afspraken is nagekomen geef je ‘s ochtends vroeg een sticker. Bij 7 stickers krijgt jouw kind een ‘cadeautje’. Dit kan al iets simpels zijn, zoals een ijsje of een bezoek aan de favoriete speeltuin. Print de beloningskaart uit en ga vandaag nog aan de slag.

Downloaden

TOG-waarde overzicht

Wat kun je jouw kindje het beste aantrekken in bed? Onderstaand vind je mijn advies gebaseerd op TOG-waardes van textiel, klik op de afbeelding om het groter te maken. Ik schreef er ook eerder een blog over.

 

Logboek hand-out

Hoe houd je een logboek bij, waarom doe je dat en waar moet je op letten? In deze hand-out leg ik je uit hoe je dit het beste doet zo dat je zelf al stappen kan maken om de slaap van je kindje te verbeteren.

Downloaden

 

 

Spenen hand-out

Een speen kan heel handig zijn om je baby te kalmeren. Het zuigreflex van een pasgeboren baby is heel sterk en een speen kan daardoor rust geven. Toch kan je in sommige situaties het beste afbouwen, of actief oefenen met terugstoppen. Hoe je dat doet lees je in deze hand-out.

Downloaden