Over mij - Little Sleepers


Little SleepersHey there!

Ik ben Tanja

Ik ben 33 jaar, moeder van Job (3) en Fleur (1). Als gecertificeerd kinderslaapcoach heb ik al meer dan 1050+ gezinnen mogen helpen aan meer slaap met mijn SLEEPSTAR-Methode. Bij 96% van de gezinnen is er binnen twee weken een grote verbetering in het slaappatroon te zien. Ik vertel je graag meer.

Mijn verhaal

Bij de geboorte van Job was ik direct dolverliefd op hem. Toch waren de eerste zes maanden ook ontzettend zwaar, Job was namelijk een onrustige baby. Hij sliep nauwelijks en ik deed wat iedere hopeloze moeder doet: de hele dag door wiegen. En ja, we lieten hem ook soms huilen. Dat brak mijn hart, ik besloot dat dit niet de manier was en dat het anders moest.⁣⁣

In de weken daarna heb ik enorm veel boeken gelezen, websites doorzocht en ben ik met adviezen die bij ons als gezin passen aan de slag gegaan. Wakkertijden, zelfstandig leren in slaap te vallen en doorslapen, en de juiste slaapomgeving creëren. Praktisch, maar ook liefdevol. En toen opeens hadden we ritme, met fijne dutjes en nachten waarin hij doorsliep. En dat is sindsdien niet meer veranderd.

Dat gun ik jou ook!

Mijn methode

Met wetenschappelijk onderbouwde informatie en veel praktijkervaring, weet ik hoe ik jouw situatie het snel en blijvend kan veranderen. Ik werk volgens mijn eigen unieke SLEEPSTAR-methode. De methode bestaat uit drie stappen waarmee je snel verschil creëert.

Allereerst analyseer ik je slaapbasis, dat is stap 1. Denk dan aan de slaapomgeving of het bedtijdritueel. Maar ik kijk ook naar voeding of medische oorzaken die onrust kunnen veroorzaken. Vervolgens kijk ik naar ritme, dat is stap 2. Want dag- en nacht hebben ontzettend veel met elkaar te maken. Wat gaat goed, en wat kan beter? Als laatste leer ik jou hoe je de slaapskills van je kindje kan veranderen, dat is stap 3. Ik werk met verschillende methodes, dus we stemmen af wat past bij jou en je gezin.

Regelmatig hoor ik van ouders dat ik het plezier en de energie in het gezin weer terugbreng, dat is wat mij betreft het mooiste wat er is. Je vindt genoeg waardevolle reviews over me op Google.

Reviews

Fijne ondersteuning en duidelijk uitleg in het traject Sleep Academy. Doordat het mogelijk was om vragen te stellen wanneer je wilde konden we met de nieuwe tips weer verder in het proces tot beter slapen van ons zoontje

Angela (Nov ’22)

In 3 weken veel geleerd van Tanja. Ze is duidelijk en gestructureerd. Krijgen veel tips en trucs van Tanja en kijkt echt mee met je persoonlijke situatie om je kindje beter te laten slapen. Fijn om in een groep ervaringen te delen! Echt een aanrader ook al denk je veel te weten van slaap!

Bart (feb ’23)

Ik heb samen met andere ouders als eerste mee gedaan met de sleep academy en wat was het een goede keuze om mee te doen! Door het vele googlen had ik al redelijk wat kennis over slaap, echter heb ik nog zoveel meer geleerd wat ons echt heeft geholpen. Mijn dochter gaat niet meer huilend naar bed en de nachten zijn al zoveel rustiger. Ik heb veel doelen behaald en kan oprecht zeggen dat ik ook mezelf weer heb terug gevonden en zekerder ben geworden. Het is erg fijn om je struggles te kunnen delen met de andere ouders in de community. Zo merk je dat je niet de enige bent en kun je elkaar ook weer verder helpen. Tanja bedankt voor alle informatie en begeleiding de afgelopen 3 weken. Groetjes een happy mom :)

Bianca (Sept ’22)

Nadat ons zoontje ziek was geweest, was het even flink zoeken om het ritme in zijn slaapjes weer terug te krijgen en vooral de onrust bij hem weg te nemen s’nachts. Dit was een uitdaging waarbij Tanja ons perfect heeft geholpen. Tanja heeft ons goede tips gegeven en we zijn daar direct mee aan de slag gegaan, met als resultaat; veel minder onrust. Ook na het consult, kun je altijd nog vragen stellen aan Tanja, dat geeft een enorm fijn gevoel.

Chantal (Mei ’21)

Over mijn opleiding

Ik heb ruim vijf jaar ervaring in de kinderopvang en daar ligt de basis van mijn werkwijze en opleidingen. Een liefdevolle en speelse aanpak, maar wel volgens een vast ritme en structuur. Ik geloof erin dat jij als ouder richting geeft en de kaders bepaalt, zodat je kindje tot rust komt en krijgt wat hij of zij nodig heeft. Voorspelbaarheid en routines zijn dingen die ik belangrijk vind voor de ontwikkeling van een kind.

Mijn opleiding tot kinderslaapcoach heb ik in 2020 afgerond bij Baby Sleep Consultant Training, een internationaal erkende opleiding tot slaapcoach. De opleiding zit vol met wetenschappelijke informatie over slaap en ontwikkeling, dat past bij mij want ik ga graag op de feiten af. Daarnaast zijn er veel praktijkopdrachten en ben ik intensief gecoacht door een zeer ervaren slaapcoach.

Tijdens mijn opleiding heb ik allerlei verschillende methodes aangeleerd zodat ik in mijn werk een methode kan kiezen dat bij het gezin past. Dat kenmerkt mij ook. Ik ben praktisch, nuchter en geloof niet in een ‘one size fits all’ benadering. Het is mijn passie om achter jullie opvoedstijl en doelstellingen te komen, om zo een plan te maken waar jullie je goed bij voelen en achter staan. Met alle vrijheid om keuzes te maken die bij jou als ouder past.

In 2023 heb ik een opleiding tot kindervoedingsadviseur afgerond. Voeding en slaap zijn nauw met elkaar verbonden. Je kan dan ook altijd bij me terecht met vragen over voeding voor kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar. Bij problemen met voeding verwijs ik je door naar een (kinder)diëtist of (pre)logopedist.

Je kent me misschien van...

Little Sleepers
Little Sleepers
Little Sleepers
Ga naar AD

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik geef advies aan ouders over slaap bij kinderen van 0-5 jaar. Dit doe ik door middel van e-books, cursussen, en 1:1 coaching. Daarnaast deel ik veel gratis tips op Instagram en in mijn podcast. Stuur me gerust een e-mail om te bespreken wat voor jouw situatie handig is.

Vragen?

Neem contact met mij op