Over mij - Little Sleepers


Little Sleepers

Hey there!

Ik ben Tanja

Ik ben 32 jaar, moeder van Job (3) en Fleur (0). Als gecertificeerd kinderslaapcoach heb ik al meer dan 750 gezinnen mogen helpen aan meer slaap. Bij 96% van de gezinnen is er binnen twee weken een grote verbetering in het slaappatroon te zien. Ik vertel je graag meer.

Ons verhaal

Bij de geboorte van Job waren we direct dolverliefd op hem. Toch waren de eerste zes maanden ook ontzettend zwaar. Job was een onrustige baby, hij sliep nauwelijks en ik deed wat iedere hopeloze moeder doet: de hele dag door wiegen met onze baby. En ja, we lieten hem ook soms huilen. Dat brak mijn hart en ik besloot dat dit niet de manier was en dat het anders moest.⁣⁣

In de weken daarna heb ik enorm veel boeken gelezen, websites doorzocht en ben ik met adviezen die bij ons als gezin passen aan de slag gegaan. Wakkertijden, zelfstandig leren in slaap te vallen en doorslapen, en de juiste slaapomgeving creëren. Praktisch, maar ook liefdevol. En toen opeens hadden we ritme, met fijne dutjes en nachten waarin hij doorsliep. En dat is sindsdien niet meer veranderd.

Dat gun ik jou ook!

Rust en vertrouwen in jouw gezin terugbrengen, dat is mijn passie.

Met wetenschappelijk onderbouwde informatie en veel praktijkervaring, weet ik hoe ik jouw situatie het snel en blijvend kan veranderen. Ik werk volgens een 3-stappen methode. Allereerst analyseer ik je slaapbasis, denk dan aan de slaapomgeving of het bedtijdritueel. Maar ik kijk ook naar voeding of medische oorzaken die onrust kunnen veroorzaken. Vervolgens kijk ik naar ritme. Want dag- en nacht hebben ontzettend veel met elkaar te maken. Wat gaat goed, en wat kan beter? Als laatste leer ik jou hoe je de slaapskills van je kindje kan veranderen. Ik werk met verschillende methodes, dus we stemmen af wat past bij jou en je gezin. Regelmatig hoor ik van ouders dat ik het plezier en de energie in het gezin weer terugbreng, dat is wat mij betreft het mooiste wat er is. Je vindt genoeg reviews op Google, Facebook en Instagram!

Over mijn opleiding

Ik heb meer dan vier jaar ervaring in de kinderopvang en daar ligt de basis van mijn werkwijze. Een liefdevolle en speelse aanpak, maar wel volgens een vast ritme en structuur. Ik geloof erin dat jij als ouder richting geeft en de kaders bepaalt, zodat je kindje tot rust komt en krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Mijn opleiding tot kinderslaapcoach heb ik gevolgd bij Baby Sleep Consultant Training, het instituut is gevestigd in Nieuw Zeeland en de opleiding is volledig online. De opleiding zit vol met wetenschappelijke informatie over slaap en ontwikkeling, dat past bij mij want ik ga graag op de feiten af. Daarnaast zijn er veel praktijkopdrachten en ben ik intensief gecoacht door een zeer ervaren slaapcoach. Tijdens de opleiding heb ik allerlei verschillende methodes aangeleerd zodat ik in mijn werk een methode kan kiezen dat bij het gezin past. Dat kenmerkt mij ook. Ik ben praktisch, nuchter en geloof niet in een ‘one size fits all’ benadering. Het is mijn passie om achter jullie opvoedstijl en doelstellingen te komen, om zo een plan te maken waar jullie je goed bij voelen en achter staan. Met alle vrijheid om keuzes te maken die bij jou als ouder past.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik geef advies aan ouders over slaap bij kinderen van 0-5 jaar. Dit doe ik door middel van e-books, cursussen, groepscoaching en 1:1 coaching. Daarnaast deel ik veel gratis tips op mijn blog, op Instagram en in mijn podcast. Stuur me gerust een e-mail om te bespreken wat voor jouw situatie handig is.

Vragen?

Neem contact met mij op