Over mij - Little Sleepers


Little Sleepers

Hey there!

Ik ben Tanja

Gecertificeerd Kinderslaapcoach, 31 jaar, moeder van Job (2) en Fleur (0). Ik hou van gezelligheid, reizen, eten en avondjes knus op de bank. Als moeder ben ik een groot voorstander van ritme en structuur, daar past goed bij ons gezin. Het houdt alles in balans en geeft mij de energie die ik nodig heb en de ruimte om dingen voor mezelf te blijven doen. Dat gevoel gun ik iedere papa of mama, en daarom ben ik Little Sleepers gestart.

Ons verhaal

Bij de geboorte van Job waren we direct dolverliefd op hem. Toch waren de eerste zes maanden ook ontzettend zwaar. Job was een onrustige baby, hij sliep nauwelijks en ik deed wat iedere hopeloze moeder doet: de hele dag door wiegen met onze baby. En ja, we lieten hem ook soms huilen. Dat brak mijn hart en ik besloot dat dit niet de manier was en dat het anders moest.⁣⁣

In de weken daarna heb ik enorm veel boeken gelezen, websites doorzocht en ben ik met adviezen die bij ons als gezin passen aan de slag gegaan. Wakkertijden, zelfstandig leren in slaap te vallen en doorslapen, en de juiste slaapomgeving creëren. Praktisch, maar ook liefdevol. En toen opeens hadden we ritme, met fijne dutjes en nachten waarin hij doorsliep. En dat is sindsdien niet meer veranderd.

Dat gun ik jou ook!

Rust en vertrouwen in jouw gezin terugbrengen, dat is mijn passie.

Met wetenschappelijk onderbouwde informatie en veel praktijkervaring weet ik hoe ik jouw situatie het snel en blijvend kan veranderen. Ik heb een holistische aanpak. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar het onderdeel slaap kijk, maar naar alles wat slaap beïnvloedt. Denk dan aan de (slaap)omgeving, jouw gezinssituatie, voeding en weekindeling. Een goede slaapbasis bouwen gaat verder dan alleen de skill aanleren om te slapen. Het is een combinatie van allerlei factoren, en als dat in balans is vinden jullie de rust die zo hard nodig is. Inmiddels heb ik al meer dan 100 gezinnen mogen helpen aan een beter slaappatroon. Regelmatig hoor ik van ouders dat ik het plezier en de energie in het gezin weer terugbreng, dat is wat mij betreft het mooiste wat er is. Je vindt genoeg reviews op Google, Facebook en Instagram!

Over mijn opleiding

Ik heb meer dan vier jaar ervaring in de kinderopvang en daar ligt de basis van mijn werkwijze. Een liefdevolle en speelse aanpak, maar wel volgens een vast ritme en structuur. Ik geloof erin dat jij als ouder richting geeft en de kaders bepaalt, zodat je kindje tot rust komt en krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Mijn opleiding tot kinderslaapcoach heb ik gevolgd bij Baby Sleep Consultant Training, het instituut is gevestigd in Nieuw Zeeland en de opleiding is volledig online. De opleiding zit vol met wetenschappelijke informatie over slaap en ontwikkeling, dat past bij mij want ik ga graag op de feiten af. Daarnaast zijn er veel praktijkopdrachten en ben ik intensief gecoacht door een zeer ervaren slaapcoach. Tijdens de opleiding heb ik allerlei verschillende methodes aangeleerd zodat ik in mijn werk een methode kan kiezen dat bij het gezin past. Dat kenmerkt mij ook. Ik ben praktisch, nuchter en geloof niet in een ‘one size fits all’ benadering. Het is mijn passie om achter jullie opvoedstijl en doelstellingen te komen, om zo een plan te maken waar jullie je goed bij voelen en achter staan. Met alle vrijheid om keuzes te maken die bij jou als ouder past.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik geef advies aan ouders over slaap bij kinderen van 0-5 jaar. Heb je bijvoorbeeld wat praktische vragen? Dan kun je bij me terecht voor het Little Sleep Package waarbij ik je door middel van een videogesprek weer op weg help. Zijn de uitdagingen wat ingewikkelder, dan kun je een Medium Sleep Package inplannen waarbij ik je na het videogesprek nog regelmatig feedback geef op een logboek. Is slapen op het moment zo’n uitdaging dat zowel de dutjes als de nachten erg onrustig zijn? Dan ben je het beste geholpen met het Big Sleep Package waarbij ik je gedurende 2-3 weken intensief begeleid. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat in jouw situatie handig is.

Baby slaapt ineens veel overdag

Baby slaapt ineens veel overdag

Je baby slaapt ineens veel overdag, is dat erg? Het is niet nodig om je direct zorgen te maken als…

Baby slaapt ineens niet meer door

Baby slaapt ineens niet meer door

Je baby slaapt ineens niet meer door, hoe kan dat? Ik kan me voorstellen dat je even met je handen…

Tips wennen van 3 naar 2 dutjes

Tips wennen van 3 naar 2 dutjes

Het kan best pittig zijn om te wennen van 3 naar 2 dutjes. Als ouder is het altijd even zoeken…

Baby slaapt niet overdag

Baby slaapt niet overdag

Bij sommige gezinnen gebeurt het helaas, de baby slaapt niet overdag. De meeste mensen verwachten dat baby’s 24/7 slapen, en…

Vragen?

Neem contact met mij op