Wanneer starten met een knuffel? - Little Sleepers


Little SleepersWanneer starten met een knuffel?

wanneer starten met een knuffel

Het gebruik van een knuffel is een positieve slaapassociatie voor kindjes en geeft rust en vertrouwen bij bedtijd. Wanneer starten met een knuffel? Dat is van een aantal dingen afhankelijk.

  • Kan jouw kindje goed zijn hoofd optillen en draaien?
  • Kan jouw kindje rollen?

Ik geef je 4 tips om jouw kindje aan een knuffel te laten wennen:

  1. Draag de knuffel een paar uur bij je, bijvoorbeeld onder je shirt. Op deze manier gaat de knuffel naar jou ruiken.
  2. Houd de knuffel bij je tijdens voedingsmomenten zodat jouw kindje het gaat associëren met rust, het raakt er aan gehecht.
  3. Vanaf de leeftijd van 7 maanden kun je het knuffeltje bij jouw kindje in zijn bed leggen. Let het in zijn hand of onder zijn oksel. Als jouw kindje wakker wordt ‘s nachts leg je het knuffeltje weer terug.
  4. Zorg er voor dat de knuffel niet groter is dan het hoofd van jouw kindje en zorg dat deze van 100% ademend materiaal is.

Conclusie: Wanneer starten met een knuffel?

Een knuffel is veilig vanaf 6 à 7 maanden, het kan een paar weken duren voordat jouw kindje er aan gehecht is. Jouw kindje moet in ieder geval het hoofd goed kunnen draaien en optillen en het liefst ook kunnen rollen, dan kan een knuffel veilig mee in bed. Let er ook op dat de knuffel geen kleine onderdelen bevat die los kunnen laten of eraf kunnen worden gehaald. De knuffels die ik adviseer vind je op de pagina met aanbevolen producten. Ik adviseer minimaal twee dezelfde knuffels te kopen voor als er één in de was zit of kwijt raakt.

Wil je mij volgen?

Volg me op Instagram en luister naar mijn podcast voor meer handige slaaptips.