Veelgestelde vragen - Little Sleepers


Little Sleepers

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op.

 • Wat doet een kinderslaapcoach?

  Ik geef advies over de slaap van kinderen van 0-5 jaar. Heb je bijvoorbeeld wat praktische vragen? Dan kun je bij me terecht voor een mailconsult. Zijn de uitdagingen wat ingewikkelder, dan kun je een videoconsult inplannen waarbij ik je veel adviezen geef. Is slapen op het moment zo’n uitdaging dat zowel de dutjes als de nachten erg onrustig zijn? Dan ben je het beste geholpen met een persoonlijk traject.

 • Wat is jouw werkwijze?

  Als je met mij wilt samenwerken kun je een vragenlijst en logboek invullen. Dit e-mail je naar mij en aan de hand daarvan plannen we het mailconsult, videoconsult of persoonlijk traject. Ik werk met verschillende methodes, passend bij jouw wensen en gezin.

 • Werkt slaapcoaching altijd?

  Slaapcoaching werkt als jij zelf consistent bent en je volledig inzet om met mijn adviezen aan de slag te gaan. Verandering van gedrag kost gemiddeld 21 dagen, maar als je écht consistent bent verwacht ik dat dingen kunnen veranderen met één week. De verwachtingen bespreek ik altijd met je tijdens het consult.

 • Kun je meerdere kinderen uit mijn gezin tegelijkertijd helpen?

  Ja absoluut, graag zelfs! Het kan heel goed zijn om meerdere kindjes in één gezin te begeleiden en daar heb ik veel ervaring mee. Ook hanteer ik daarvoor aangepaste tarieven. Stuur mij een e-mail als je hier meer over wilt weten.

 • Moet ik mijn kindje laten huilen?

  Ja en nee. Ik werk nooit met een methode waarbij er veel tranen zijn als ouders zich hier niet goed bij voelen. En ik kies bij voorkeur een zachte slaapmethode met zo min mogelijk tranen. Verandering van gedrag gaat vaak wel samen met wat tranen, dus helemaal zonder huilen is wat mij betreft heel lastig. Dit bespreek ik ook graag uitgebreid met jullie tijdens een consult.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik starten met slaapcoaching?

  Slaapcoaching is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 maanden.

 • Werk je ook met tweelingen?

  Ja zeker! Voor tweelingen hanteer ik een extra fee van € 50 op een persoonlijk traject en € 25 op een video- of mailconsult. Dit omdat het slaapplan uitgebreider is en er tijdens een persoonlijk traject intensievere ondersteuning nodig is.

 • Is er een wachtlijst?

  Nee, op dit moment niet. Meestal kun je dezelfde week nog starten.

 • Hoe snel krijg ik antwoord op mijn mail?

  Ik streef er naar alle e-mails binnen 48 uur te beantwoorden.

 • Kan ik mijn dienst annuleren?

  Je kan jouw videoconsult, mailconsult en persoonlijk traject tot 48 uur voorafgaand aan het consult annuleren.

Afspraak maken