Veelgestelde vragen - Little Sleepers


Little Sleepers

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op.

 • Wat doet een kinderslaapcoach?

  Ik geef advies over de slaap van kinderen van 0-5 jaar. Heb je bijvoorbeeld wat praktische vragen? Dan kun je bij me terecht voor een Little Sleep Package. Is slapen op het moment zo’n uitdaging dat zowel de dutjes als de nachten erg onrustig zijn? Dan ben je het beste geholpen met een Medium Sleep Package. Wil je alles uit de coaching halen en voorzien zijn van het beste resultaat? Dan is het Big Sleep Package heel geschikt voor jou.

 • Wat is jouw werkwijze?

  Je maakt een afspraak via www.littlesleepers.nl/afspraak-maken. Vervolgens vul je een vragenlijst en logboek in en maak ik op basis daarvan een advies, wat we in het geplande gesprek bespreken. Ik werk met verschillende methodes, passend bij jouw wensen en gezin. Aan de hand van je pakketkeuze start na het gesprek de eventuele begeleiding.

 • Werkt slaapcoaching altijd?

  Slaapcoaching werkt als jij zelf consistent bent en je volledig inzet om met mijn adviezen aan de slag te gaan. Verandering van gedrag kost gemiddeld 21 dagen, maar als je écht consistent bent verwacht ik dat dingen kunnen veranderen met één week. De verwachtingen bespreek ik altijd met je tijdens het consult.

 • Kun je meerdere kinderen uit mijn gezin tegelijkertijd helpen?

  Ja absoluut, graag zelfs! Het kan heel goed zijn om meerdere kindjes in één gezin te begeleiden en daar heb ik veel ervaring mee. Ook hanteer ik daarvoor aangepaste tarieven. Stuur mij een e-mail als je hier meer over wilt weten.

 • Moet ik mijn kindje laten huilen?

  Ja en nee. Ik werk nooit met een methode waarbij er veel tranen zijn als ouders zich hier niet goed bij voelen. En ik kies bij voorkeur een zachte slaapmethode met zo min mogelijk tranen. Verandering van gedrag gaat vaak wel samen met wat tranen, dus helemaal zonder huilen is wat mij betreft heel lastig. Dit bespreek ik ook graag uitgebreid met jullie tijdens een consult.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik starten met slaapcoaching?

  Slaapcoaching is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 maanden. In de leeftijd van 0-4 maanden kan je mijn e-book Babyslaap 0-4 maanden het beste kopen.

 • Werk je ook met tweelingen?

  Ja zeker! Voor tweelingen hanteer ik een extra fee van € 50 op een Medium- of Big Sleep Package en € 25 op een Little Sleep Package. Dit omdat het slaapplan uitgebreider is en er tijdens een persoonlijk traject intensievere ondersteuning nodig is.

 • Is er een wachtlijst?

  Ja, maar deze is niet lang. Meestal kun je dezelfde week nog starten. Kijk voor de actuele beschikbaarheid vooral in mijn online agenda.

 • Welke opleiding heb je gedaan?

  Ik heb jarenlang in de kinderopvang gewerkt en heb een pedagogische achtergrond. In 2020 heb ik de opleiding tot kinderslaapcoach gevolgd bij Baby Sleep Consultant Training. Een internationale opleiding die hoog staat aangeschreven vanwege het wetenschappelijke karakter en de vele praktijkervaring die je opdoet.

 • Kan ik mijn dienst annuleren?

  Je kan jouw videoconsult, mailconsult en persoonlijk traject tot 48 uur voorafgaand aan het consult annuleren. Dit doe je via de link die in je bevestiging staat.